CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ ANKARA EĞİTİM MERKEZİ
İdare Memurluğu Hizmet Öncesi Eğitim Programı

07.08.2024 tarihinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yapılan duyuru ile Ankara Eğitim Merkezimizde idare memurluğu hizmet öncesi eğitimine katılımları uygun bulunun aday öğrenciler ilan edilmiştir.

04/05/2004 tarihli ve 25452 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 32 ve 33. maddeleri kapsamında:

a) Öğrenciliğe kabul kararı onaylanan idare memurluğu öğrencileri için kayıt tarihleri 26-29 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir.

b) Eğitim Merkezimizde eğitim görmesi uygun bulunan öğrencilerin, aşağıda verilen randevu gün ve saatinde eğitim görecekleri Eğitim Merkezimize bizzat gelerek istenen evraklarını (1- Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 2- Noter onaylı müteselsil kefalet senedi, 3- Kan grubu bilgisi, 4- Üç (3) adet vesikalık fotoğraf) teslim etmek suretiyle kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

c) Geçerli bir mazereti olmadıkça öğrencilerin randevusuz kaydı yapılmayacaktır.

ç) Eğitim Merkezine kayıt işlemleri 29 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 14.00’te sona erecektir.

d) Eğitime başladıkları tarihte, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri tamamlanmamış olanlar için geçici kayıt yapılır. Kesin kayıt işlemleri ise sağlık raporunun tamamlanması ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanmasından sonra yapılır.

e) Sağlık raporunun ibraz edilmemesi veya güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması halinde adayların öğrencilikle ilişikleri kesilir ve yerlerine öğrenci adayı alınmaz.

f) Öğrenci adayı olabilme şartlarını taşıyanlar için kayıt kabul formu ile öğrenci tanıma anketi doldurulur.

g) Öğrenci adaylarından, hizmet öncesi eğitimi tamamlamadan kendi istekleriyle eğitimden çekilenler ile eğitimden ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenlerden, kendileri için yapılmış olan bütün eğitim giderlerin iki katı fazlasıyla ödeyeceklerine dair Müteselsil Kefil ve Müşterek Borçlandırma Senedi (Ek 4) alınır. Senedin kayıt işlemi öncesinde noter onaylı olacak şekilde hazırlanarak kayıt anında Eğitim Merkezimize teslim edilmesi gerekmektedir. Müteselsil Kefil ve Müşterek Borçlandırma Senedinde yazılması gereken meblağ, 283.000,- (ikiyüzseksenüç bin) Türk Lirasıdır.

h) İdare memurluğu hizmet öncesi eğitim programına katılacak tüm öğrencilerin  2 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 08.30’dan itibaren Ceza İnfaz Kurumları Personeli İle Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Öğrencilerinin Kıyafet Yönetmeliğine uygun şekilde Eğitim Merkezinde hazır bulunması gerekmektedir.

İLANEN DUYURULUR.

 

EKLER:

1)RANDEVU LİSTESİ

2)ÖĞRENCİ LİSTESİ

3)EĞİTİM PROGRAMI

4)KEFALET SENEDİ ÖRNEĞİ